Ако ни попитате, какво знаем за пчелите, ние честно ще ви отговорим: всичко!

Развъждането на пчели е наше семейно дело в продължение на последните 50 години. Ние организирахме първия си пчелин в село Дългопол още през 1962 година. Тогава в пчелина имаше само около 10 кошера. Кой можеше да си представи, че едно обикновено увлечение по пчеларството, след 50 години ще се развие като семеен бизнес? И, че първите 10 кошера ще дадат началото на «Honey River»?

dsc_3711_01_honey_river
Нежна грижа за пчелите. Пчелин „Honey River“.

Ние акуратно и отговорно подбираме мястото за пчелина. Главният критерий е екологията! До пчелина не бива да има предприятия, едри аграрни стопанства, които използват пестициди, пътища с интензивно движение. Нашият основен пчелин е разположен край село Чайка, община Провадия и отговаря на изискванията ни за екологичност. Затова, нашият мед «Honey River», с право може да бъде наречен органичен. Това се потвърждава и от лабораторните анализи, които ние правим в края на всеки медосбор.

dsc_3836_01_01_honey_river
Пчелин през юли 2018

Два пъти годишно, в пчелина в село Чайка се събира медът. Първият медосбор става в края на май – началото на юни, когато се вадят акациевият и липовият мед. Този мед се смята за особено полезен, ароматен и лечебен. Вторият медосбор е в началото или средата на август, когато цъфтят слънчогледът и поляните. Слънчогледовият мед е особено сладък и е подходящ за зимни чаепития.

dsc_1004_01_honey_river
Пчела на медена пита

Всичкият мед от питите, веднага се поставя в буркани и се отнася в склада, на тъмно и прохладно място. Този, който отваря бурканчето с мед «Honey River» след пчелина, е купувачът. Този купувач можете да бъдете вие!

dsc_4255_01_honey_river
Натурален билков мед, мед с лавандула и мед с лешници, 240 г

 

Тази година, ние ви предлагаме:

  • Билков мед, реколта юни 2020 г.
  • Ливаден (полски) мед, реколта юли 2020 г.
  • Мед с лешник, реколта юни 2020 г.
  • Мед с лавандула, реколта юни 2020 г.
  • Мед с кедрови ядки, реколта юни 2020 г.

Вижте цялата гама на страницата Продукти.

 

 

Реклама